KitabYurdu » Kitab » Bahtiyar Kürklü – Beyinsiz


Şeçilmişlər Bahtiyar Kürklü – Beyinsiz

ADI:
Beyinsiz
REYTİNQ:
  • +5
MÜƏLLİF:
JANR:
DİL:
FORMAT:
ÇAP İLİ:
2013
ÖLÇÜSÜ:
1.93 Mb
Merhaba,
           BeyinSİZ adlı kitabımı beynin hak ettiği değerin bir yansıması olarak görmeni istiyorum. İnanıyorum ki, okuduktan sonra kendi kendine ve kendiliğinden “Değerliyim” ve “Yeterliyim” sözlerini söyleyecek, sevdiklerinin de yararlanmalarını isteyeceksin. Beyne ilişkin ilgi ve hayranlığımın gerekçelerine hak vereceksin.
     Beynini tanıyarak ve işleyişini kavrayarak; onu hızlı düşünen ve doğru kararlar alabilen bir organ haline getirmek istemez misin?
     Yerleşik olarak kabullendiğin ağrılarından, fobilerinden, stresten vb. sorunlarından; kısa bir süreçte sonuç alınan, güvenli, etkili, sana özel ve uygulaması kolay yöntemlerle kurtulmak istemez misin?
     Geçmişten getirdiğin pişmanlıkları düşündüğün zaman “Keşke” demek yerine, bunları bir başkasına ait hatıraları dinler gibi karşılamak istemez misin? Bu anılardan kendine dersler çıkarmak isteyen bir gözlemci olmak istemez misin?
     Beynin çalışma ilkelerini öğrenip; karmaşa içerisindeyken bile,fark edilmeyen çözümleri sakince görebilen birisi olmak istemez misin?
     Beynini etkin kullanabilme becerilerine sahip olarak; yaratıcı hızlı kolay ve kalıcı bir öğrenme yeteneğine sahip olmak için, beyinSİZ’i okumalısın…
           Okuma süresince, beynini muhteşem donanımlara sahip bir bilgisayar olarak kabul et. Bilgisayar kullanımını bilmiyor olman sorun değil! Yapacağın şey, beynini NLPBUS© Nöral Format uygulaması ile formatlayıp, gelişmiş bir yazılım programı yüklemek ve bunun kullanımını öğrenmektir. Çünkü beynin olağanüstü kapasiteye sahip mükemmel bir bilgisayar...
     EFT, EMDR, DHE, PİKİ ve NLP’nin, NLPBUS© uyarlamalarını, bir egzersiz programı gibi okumanı ve o an kendine uygulamanı özellikle öneriyorum. Bütün bu tekniklerle, sorunlara neden olan zihinsel programların formatlanmış olacak. En önemlisi de eski programların yerine yeni ve gelişmiş bir program yazılımı kazanarak hayatının başrolünde sen olacaksın.
     Önceden yazılımında olmayan programları gerçekleştiremeyince; “Yeteneksizim”, “Elimden bir şey gelmiyor”, “Zekâm yetmiyor” gibi mazeretlerle belki de kendini suçluyordun. Artık suçlama! Çünkü sorun 0-10 yaş arasında farkında olmadan yanlış bağlantılarla oluşturduğun yazılımın yanlış ya da yetersiz oluşundaydı. Eski programların yerine koyacağın gelişmiş yeni programa ait düşünce ve davranışların artık sana özgü bir yazılımın ürünü olacak. Bu yüzden her şeyin sorumluluğu da bundan böyle sana ait olmalı.
     Kişisel gelişim kitaplarında kullanılan ortak akıl “Sen de başarabilirsin, sende bu potansiyel var, buna inanırsan hayatın olumlu yönde değişecek!” üzerine önerilen tavsiyelerdir. Bu kitapları asla küçümsemiyor hatta yararlı olduklarını da kabul ediyorum.
     Etkileri çoğu kez kalıcı olmasa bile, kendini iyi hissettiğin anlar, kısa dönem için bile bir kazançtır. Seni engelleyen olumsuz inançlarına vurulan ilk yıkım darbeleridir. Olumsuz nöral ağa bağlı oto yolun artık kullanılmamasıdır. Bunun sonucunda, seni olumsuzluklara götüren oto yolun, giderek yedek bir patika yola dönüşümüdür. Seni sınırlayan zehirli inançlarınla vedalaşmaya hazır hale gelmeni sağlayan araçlardan herhangi birisidir.
     Beyin, benim çocuk yaştan itibaren ilgimi çeken heyecan verici bir organdır. Büyüdükçe ve kendimi geliştirmeye devam ettikçe, beynimize ait birçok gizemin çözüldüğünü fark ettim. Bunları araştırdım. Fizik dalındaki öğretim üyeliği ve fizik öğretmenliği deneyimlerim boyunca, kuantum fiziği ile beyin arasında ilginç bulgularım oldu. NLP alanında Master Trainer düzeyine geldiğimde bu alanın içeriğinin zaten başlı başına beyinle alakalı olduğunu görüp çalışmalarımı daha da derinleştirdim.
     Bu kitabı, beyni ve düşünce süreçlerini anlama kılavuzu gibi okuduğun zaman; düşüncelerine adeta gizli bir elin değdiğini ve düşüncelerindeki gelişmişliği fark edeceksin. Aradığın tüm cevaplara kolayca ulaşabileceksin. Hayatını keyifli hale getirecek uygulamaların mimarı olacaksın. Yeni düşüncelerine göre şekillenen duyguların sana büyük bir bilgelik kazandıracak. Bilinçaltına kolayca ulaşabileceğin sağlıklı yollar açacak ve bilinçaltının gücünü kullanmayı öğreneceksin. Çünkü bilinçaltımız, evrenin bilgeliğiyle aramızdaki yegâne bağdır!