KitabYurdu » Kitab » Roman » Kevin Mitnick – Aldatma Sanatı


Şeçilmişlər Kevin Mitnick – Aldatma Sanatı

ADI:
Aldatma Sanatı
REYTİNQ:
  • +22
MÜƏLLİF:
JANR:
DİL:
FORMAT:
ÇAP İLİ:
-
ÖLÇÜSÜ:
837 Kb
Bu kitap, bilgi güvenliği ve toplum mühendisliğiyle ilgili yoğun bilgiler içermektedir. Yolunuzu bulmanızı kolaylaştırmak için, işte size kitabın içeriğine hızlı bir bakış :
Perde Arkası başlığında güvenliğin en zayıf halkasını açıklayacak, sizin ve şirketinizin neden toplum mühendisliği saldırılarına maruz kala - bileceğinizi göstereceğim. Saldırı Sanatı başlığında, toplum mühendislerinin istediklerini elde etmek için güveninizle, yardımcı olma isteğinizle, sevecenliğinizle ve insanî saflıklarınızla nasıl oynadıkları mgöreceksiniz. Sık görülen saldırılarla ilgili hayalî öyküler toplum mühendislerinin pek çok kimliğe ve yüze bürünebildiklerini size gösterecek. Eğer daha önce bir toplum mühendisiyle karşılaşmadığınızı düşünüyorsanız, büyük olasılıkla yanılıyorsunuzdur. Bakalım, bu öykülerde daha önce sizin de yaşadığınız bir senaryo görecek ve toplum mühendisliğinin size dokunup dokunmadığını merak edecek misiniz? Bu olmayacak bir şey değil. Ancak ikinci bölümden dokuzuncu bölüme kadar okuduktan sonra, sizi arayan ilk toplum mühendisinin nasıl hakkından geleceğinizi öğrenmiş olacaksınız.
Davetsiz Misafirlere Dikkat adlı başlıkta İse, toplum mühendislerinin, şirket alanınıza girerek, şirketinizi batıracak ya da çıkaracak sır'lari çalıp, sizin yüksek teknoloji güvenlik önlemlerinizi atlatarak riski nasıl artırdığını, uydurma öykülerle göreceksiniz. Bu başlık altında anlatılan senaryolar, bir çalışanın intikam almasından tutun da, sanal terörizme kadar oluşabilecek çeşitli tehditlerin farkına varmanızı sağlayacaktır. Eğer işletmenizi ayakta tutan bilgilere ve verilerinizin güvenliğine değer veriyorsanız, onuncu ve on dördüncü bölümleri baştan sona okumak isteyeceksiniz.
Aksi belirtilmediği takdirde, bu kitapta kullanılan tüm öykülerin uydurma öyküler olduklarını vurgulamakta yarar var.
Çıtayı Yükseltmek başlığında şirket yaklaşımını ele alıp kurumunuza yapılan toplum mühendisliği saldırılarının başarıya ulaşmalarının nasıl engellenebileceğinden sözedeceğiz. On beşinci bölüm başarılı bir güvenlik eğitimi programı için bir taslak sunmaktadır. Ve on altıncı bölüm tam hayatınızı kurtaracak şey olabilir; kurumunuz ayarlayabileceğiniz, şirketinizi ve bilgilerinizi emniyette tutmak için hemen uygulamaya geçirebileceğiniz, her yönüyle tam bir güvenlik kuralları metni.
En sona, işbaşında karşılaştıkları bir toplum mühendisliği saldırısını önleyebilmeleri için çalışanlarınıza yol göstermekte kullanabileceğiniz kilit bilgileri özetleyen kontrol listeleri, tablolar ve şemalar içeren Bir Bakışta Güvenlik adında bir bölüm ekledim. Bu araçlar aynı zamanda, kendi güvenlik eğitimi programlarınızı oluşturmakta kullanabileceğiniz değerli bilgiler de içermektedir.
Kitapta pek çok faydalı unsurla karşılaşacaksınız: Terim kutuları, toplum mühendisliği ve bilgisayar korsanlığı terimlerinin açıklamalarını İçerirler; Mitnick Mesajları güvenlik stratejinizi güçlendirmenize yardımcı olacak kısa bilgiler sunmaktadır; notlarda ise ek bilgiler ve ilginç ayrıntılar bulunmaktadır.