KitabYurdu » Kitab » Dünya Ədəbiyyatı » Boris Pasternak - Doktor Jivago


Şeçilmişlər Boris Pasternak - Doktor Jivago

Boris Pasternak - Doktor Jivago PDF
ADI:
Doktor Jivago
REYTİNQ:
  • +42
MÜƏLLİF:
DİL:
FORMAT:
ÇAP İLİ:
2014
ÖLÇÜSÜ:
4.08 mb
Yura - Yuri - Dr. Jivago (Yuri Andreeviç Jivago): Zamanında oldukça varlıklı olan bir ailenin oğlu. Babası zevk ve eğlenceye düşkün Andrey Jivago, annesi Marya Nikolayevna Jivago. Doktor, şair.
Yevgraf Andreeviç Jivago: Yuri Jivago'nun baba bir üvey kardeşi.
Kol ya Dayı (Nikolay Nikolayeviç Vedenyapin): Yuri Jivago'nun dayısı.
Tonya - (An tonina Aleksandrovna Gromeko): Kimya profesörü Aleksandr Aleksandroviç Gromeko ile Anna İvanovna'nın kızı. Anne tarafından Urallarda zengin toprak ve maden işletmesi olan Ivan Kruger'in torunu.
Gromekolar - (Aleksandr Aleksandroviç ve Anna Ivanovna Gromeko): Tonya'nın babası ve annesi.
Lara - (Larisa Fyedorovna Gişar - Antipova): Ameliya Karlovna Gişar'ın kızı. Avukat Komarovski'nin sevgilisi. Paşa (Pavel) Antipov'un karısı. Katya'nın annesi. Yuri Jivago'nun sevdiği kadın. Savaş sırasında hemşirelik yapar. Aslında öğretmendir.
Madam Gişar - (Ameliya Karlovna Gişar: Belçikalı bir mühendis olan kocasının ölümünden sonra yoksullaşan ve Urallardan Moskova'ya taşınan Fransız asıllı bir hanım.): Lara ve Rodion (Rodyon)'un annesi. Komarovski'nin
sevgilisi.
Avukat Komarovski (Viktor lppolitoviç Komarovski): Dr. Jivago'nun babası Andrey Jivago'nun avukatı. Madam Gişar'ın sevgilisi ve avukatı. Lara'nın aşıklısı.
Paşa - Pavel - Antipov (Pavel Pavloviç Antipov): Demiryolu işçilerinden Pavel Antipov'un oğlu. Lara'nın kocası. Devrimci komiser.
Gordon - (Mihail Gordon): Yura'nın çocukluk arkadaşı.
Dudorov - (İnnokentiy Dudorov): Yura'nın çocukluk arkadaşı.
Yusuf Gimazettinoviç Galiullin: Savaş öncesi dönemde Moskova'da kapıcılık yapan Gimazettin ve Fa tma'nın oğlu. Daha sonraki yıllarda Beyaz Ordu generali.
Samdevyatov- (Anfim Yefimoviç Samdevyatov): Urallı bir avukat. Bolşevik.