KitabYurdu » Kitab » Dini » Adnan Demircan - Kızların Gömülerek Öldürülmesi ve Çok Kadınla Evlilik


Şeçilmişlər Adnan Demircan - Kızların Gömülerek Öldürülmesi ve Çok Kadınla Evlilik

Adnan Demircan - Kızların Gömülerek Öldürülmesi ve Çok Kadınla Evlilik PDF
ADI:
Kızların Gömülerek Öldürülmesi ve Çok Kadınla Evlilik
REYTİNQ:
  • +4
MÜƏLLİF:
JANR:
DİL:
FORMAT:
ÇAP İLİ:
2008
ÖLÇÜSÜ:
2.66 MB
Günümüzde islam'ın kadına verdiği değer çerçevesindepek çok konu tartışılmaktadır. Dini hassasiyete sahip insanlar, İslam'ın kadına verdiği hakların çok önemli olduğunu, İslamöncesinde hiçbir değeri olmayan kadının İslam'ın gelişiyle birlikte izzet bulduğunu savunurlar. Hatta zaman zaman abartıya kaçan tasvirler de yaparlar. Cahiliyyeyi. yerme bağlamında sıkça üzerinde durulan konulardan biri kız çocuklarının gömülerek öldürülmesi konusudur. Kitapta yer alan ilk çalışma bu konuyu ele almaktadır.
Özellikle yeterli dini bilgisi olmayan ve dine karşı bir duruşa sahip olduklarını gizlemeyen bazı kimseler, İslam'm kadınlara birtakım haklar tanımış olduğunu kabul etmek bir yana ona zulmettiğini savunurlar. Genellikle ideolojik saplantılardan kaynaklanan bu anlayışa sahip insanların en çok üzerinde durduğu konulardan biri çok kadınla evlilik meselesidir. Elinizdeki kitapta yer alan çalışmaların ikisi çok kadınla evliliği çeşitli yönleriyle irdelemekte, biri ise Hz. Peygamber'in çok kadınla evliliğini ele almaktadır.
Kitapta yer alan diğer çalışmaları tamamlayıcı olduğunu düşündüğümüz, "Çok Kadınla Evliliği Dörtle Sınırlayan Ayet ve Hadisler Üzerine Bir İnceleme" başlıklı çalışmasını burada yayımlamamıza izin verdiği için Değerli Dostum Prof. Dr. Yusuf Ziya KESKİN'e teşekkür ederim.
Üçü daha önce makale olarak yayımlanan ve biri bilimsel bir sempozyumda tebliğ olarak sunulan çalışmalanmızı ihtiva eden bu kitabın yararlı olması dileğiyle.