KitabYurdu » Kitab » Aykut Oğut Evrenden Torpilim Var


Şeçilmişlər Aykut Oğut Evrenden Torpilim Var

Aykut Oğut Evrenden Torpilim Var PDF
ADI:
Evrenden Torpilim Var
REYTİNQ:
  • +29
MÜƏLLİF:
JANR:
DİL:
FORMAT:
ÇAP İLİ:
2011
ÖLÇÜSÜ:
1.65 MB

İnsanoğlu binlerce yıldır “Hayatın amacı nedir?" soru­suna cevap vermeye çalıştı durdu. Filozoflar, yıllar süren uğraşlar sonucu bu konularla ilgili kitaplar yazdılar; biz de sürekli bu kitapları okuyup onların yazdıklarını anlamaya çalıştık. Bu soruya verdikleri cevabın, hâlâ çok net anlaşı­lamamış olmasının nedeni son derece basit. Her zaman, karmaşık ve herkes tarafından algılanamayacak cevaplar peşinde koştuk durduk. İnsanoğlu olarak sürekli BASİT kavramından uzak durduk. Sadece uzak durmakla kalma­dık, bir de, BASİT olan her şeyi aşağılamaya başladık. O ka­dar ki, “Basit" kelimesi dilimize negatif bir kelime olarak yerleşti ve kaldı. Basit kadın, basit soru, basit ilişki, basit hesaplar, vs. Karmaşık olan bir şey yaratmak ve bunu anla­yan biri olmak, bizim için son derece önemli bir olgu hali­ne geldi.

Düşünsenize, filozoflardan bir tanesiyle aranızda şöyle bir konuşma geçse:

- Hayatın amacı nedir sayın hocam?

- Deneyimlemek ve keyif almak!

- Olur mu canım, bu kadar basit olamaz, peki ya başka?

- O kadar. Sadece dencyimlemek ve bundan keyif almak!

-   Yapma etme hocam. Mutlaka daha başka bir şeyler ol­malı.

-Yok!

-Ama...

Herhalde bu filozofun yanından çıkınca, size konuşma­nın nasıl geçtiğini soran arkadaşınıza, şöyle bir cevap verir diniz:

- Bu herif hiç bi b...k bilmiyor bırak allahaşkına!

İşte size vermek üzere olduğum kötü haber bu. Para ve­rip aldığınız ve vakit ayırıp okumaya başladığınız bu kitabın size söyleyeceği ilk cümle:

“Hayatın Tek Amacı Deneyimlemek ve

Keyif Almaktır”

Şu an, birçoğunuzun gülümseyerek onayladığım görebi­liyorum. Bazıları herhalde bu satırları okumuyor bile çünkü kitap çoktan çöp kutusunu boylamış durumda. Bir kısmınız da, tam olarak ne demek istediğimi anlamamış olabilir. Ol­sun, zaten tek amacım, size yukarıda büyük harflerle yazdı­ğım tek cümlenin ne demek olduğunu bütün bir kitap bo­yunca anlatmak.