KitabYurdu » Kitab » Roman » Canan Tan Piraye


Şeçilmişlər Canan Tan Piraye

Canan Tan Piraye PDF
ADI:
Piraye
REYTİNQ:
  • +39
MÜƏLLİF:
JANR:
DİL:
FORMAT:
ÇAP İLİ:
-
ÖLÇÜSÜ:
1.1 MB
Yaşamımda unutulmaz izler bırakan Diyarbakır'a; orada bulunduğum zaman dilimi içinde beni kendilerinden biri olarak kabullenen Diyarbakır'ın güzel insanlarına teşekkür ve sevgilerimle...
"...uzak bir şehir ve şarkı vardı ...şarkı nihaventti."
NÂZIM HİKMET
Birinci Bölüm
Umarsız bir boyun eğişle yürümeye zorlandığım, bana son derece yavan ve çorak görünen bu yolun başında, ilk adımımı atmaya hazırlanırken böylesine bir heyecan duyabileceğimi asla düşünemezdim.
Yüreğimin gölgeli, kuytu bir köşesinde; kendi seçtiğim yolda yürüyor olsaydım, bu heyecana bambaşka coşkuların eşlik edeceğini söyleyen, duymamaya gayret ettiğim, gittikçe cılızla-şan bir ses var.
Evet, artık çok geç!
Bugün üniversiteye başlıyorum. Marmara Üniversitesi Diş-hekimliği Fakültesi'ne. Bu, tüm duygu ve düşüncelerime zıt seçim bana ait değildi. Ama haksızlık etmemeliyim. Son karar bana bırakılmıştı. Öne sürdüğüm seçeneklerin üstleri çeşitli nedenlerle çizildikten sonra, elim kolum bağlı, kendi tercihimi kendim yapmıştım.
Ben de, belli kuralların dışına çıkamayan, hatta bazı konularda tutucu sayılabilecek aileme inat edercesine, hiç de onaylanmayacak istekler sıralamıştım ama...