KitabYurdu » Kitab » Dünya Ədəbiyyatı » Mario Puzo - Baba


Şeçilmişlər Mario Puzo - Baba

ADI:
Baba
REYTİNQ:
  • +14
MÜƏLLİF:
DİL:
FORMAT:
ÇAP İLİ:
-
ÖLÇÜSÜ:
386 KB

AMERİGO Bonasera New York Üçüncü Ağır Ceza

Mahkemesinin salonunda oturmuş, adaletin yerine getirilmesini bekliyordu, kızınız insafsızca yaralayan onun şerefiyle oynayan kişilerden adaletin eliyle intikam almış olacaktı.

İnsana ürküntü verecek kadar iriyarı bir adam olan yargıç kara cübbesinin kollarını yukarı sıvadı; sanki kürsünün önünde duran iki delikanlıyı dövmeye hazırlanıyordu. Yüzü açık bir nefretle buz gibiydi.

Amerigo Bonasera olup bitende hatalı bir yan sezinliyor, ama hatanın ne olduğunu bir türlü anlayamı-

yordu.

«Bir serseri gibi davrandınız.» dedi yargıç sert bir sesle. «Evet, evet» diye düşündü A m e r i g o Bonasera Hayvanlar. İtoğlu itler. Alabros kesilmiş parlak saçları tertemiz yıkanmış yakışıklı yüzleriyle iki delikanlı başlarını önlerine eğmişler, saygılı, yaptıklarından pişman gibi duruyorlardı.

Yargıç konuşmasını sürdürdü : «Ormanda yaşa-9

yan aç kurtlar g i b i davrandınız. Zavallı kızın ırzına geçmediğiniz için kendinizi şanslı sayın. Yoksa sizi yirmi yıl hapse m a h k û m ederdim.» Yargıç sustu. Kalın kaşlarının altındaki gözleri, solgun yüzlü A m e r i g o Bonasera’dan yana kaydı, sonra bakışlarını, önündeki soruşturma raporlarına çevrdi. Kaşları çatıldı. Kendi isteği dışında bir karara varmış gibiydi, omuzlarını silkti.

«Ama gençliğiniz ,temiz siciliniz, iyi aile çocukları oluşunuz, bir de yasaların intikam peşinde koşmasından ötürü sizi üç yıl ağır hapse mahkûm ediyorum. Karar tecil edilmiştir.»