KitabYurdu » Kitab » Dini » Adnan Demircan (Derleyen) - Hz. Peygamber Döneminde Gündelik Yaşam


Şeçilmişlər Adnan Demircan (Derleyen) - Hz. Peygamber Döneminde Gündelik Yaşam

Adnan Demircan (Derleyen) - Hz. Peygamber Döneminde Gündelik Yaşam PDF
ADI:
Hz. Peygamber Döneminde Gündelik Yaşam
REYTİNQ:
  • +13
MÜƏLLİF:
JANR:
DİL:
FORMAT:
ÇAP İLİ:
2015
ÖLÇÜSÜ:
4.07 MB
Son yıllarda Hz. Peygamber ( sas) dönemi, sadece bu dönemde meydana gelen savaşlarla ve önemli olaylarla değil, sosyal tarih açısından farklı boyutlarıyla da ele alınmaktadır. Bu çalışmalar, diğerleri kadar, hatta onlardan da önemlidir. Zira olguları anlamamıza yardımcı olan, çoğu zaman dikkatlerimizden kaçan, ancak önemli olan konuları ve ayrıntıları bize hatırlatır.
Asr-ı Saadet Dünyası serimizin 9. kitabı "Hz. Peygamber (sas) Döneminde Gündelik Yaşam" başlığını taşımaktadır. Serimizin diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabımızda da ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz güzel çalışmalar yer almaktadır. Bu ciltte Hz. Peygamber ve dönemi hakkında çalışma yapan değerli akademisyenlerin çalışmalarından on biri yer almaktadır. Çalışmalarda Hz. Peygamber'in gündelik hayatı, ibadet hayatından önemli kesitler, saç bakımı, lakap takma ve isimlerle ilgili uygulamaları gibi ilginç konular ele alınmıştır.
Bu cildimizde çalışmaları yer alan Ahmet Önkal, İsmail Yiğit, Mehmet Mahfuz Söylemez, Adem Tutar, Ünal Kılıç, Kasım Şulul, Yusuf Ziya Keskin, Recep Tuzcu, Cemal Ağırman ve Ali Aksu Hocalarımıza teşekkür ederiz.
Çalışmalarımızın faydalı olması temennisiyle ...